2 Kasım 2014 Pazar

Fury

2 dünya savaşı sonları bir Tank ekibi merkezinde savaşın insanları ne duruma getirdiğine dair bir film. Hollywood ve batı sineması kazanan taraf olarak çektiği filmlerinde daima kaybeden taraf olan  Nazileri (Asla Almanları değil) kötü gösterirken kendi Asker ve taraflarını iyi göstermeye özen göstermiştir. Naziler (Kyabedenler) ne kadar Vahşi ve kötüyse Onlar da  istemiyerek girdikleri bu savaşta sadece macbur kaldıkları için öldürmüştürler.
 İlk defa bu filmde Amerikan askerlerinin Esir (nazi) Askerlerini öldürdüğünü , işgal ettikleri kasabada kadınlara tecavüz (ama nazikçe) edildiği, hatta Alman askerleri içinde de iyi askerlet olabildiğini gösteren kendince cesur bir film.
Gerçi final bölümde yine Kahramanlık ve özveri tavan yapmış durumda, Ölmek için kendilerini Tank Makinalı tüfeğinin önüne atan yüzlerce alman biraz abartı olmuş.
Sonuç olarak 2 dünya savaşı atmosferini iyi yakalamış, Savaşın tüm taraflardaki insanları ne hale getirdiği, yaşamak için öldürmenin nasıl mecburiyet haline geldiğini anlatan orta seviye bir film olmuş.

Puan : 6.

Sinema ; Cinetech Mall of İstanbul - Reklam yok. Para vererek Reklam seyretmemek için CineMaximum - MarsGroup sinemalarından uzak durun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder